Back to All Events

Hip Conditioning

  • Studio Frid 46 Köpenhamnsvägen Malmö, Skåne län, 217 71 Sweden (map)

Höfternas rörelser är i sin enkelhet smått magiska.
Det är de som oss framåt och man kan på så sätt säg att höfterna är kroppens motor i rörelse. Att böja och sträcka på höften är ett av de mest grundläggande rörelsemönster vi har. Det är höften som förenar övre och nedre delen av kroppen och på sätt styr och avlastar resten av kroppen. Många av de aktiviteter och rörelser vi gör numera i vardagen tar oss tyvärr bort från det grundkonceptet. Eftersom höfternas rörelser är så centrala så kan en nedsatt funktion i höftpartiet även tydligt påverka funktionen i resten av kroppen.
Under denna workshop utforskar vi hur du på ett utmanande, roligt och säkert sätt kan uppnå ökad rörlighet, styrka och kontroll i höfterna. Utforska ”the dark side of the moon” i sammanhanget och metoder för att uppnå en god ledhälsa och en funktionell kropp. Vi kommer även slå hål på lite myter om "stela höfter" och idéer kring att "stretcha höfterna".

Om Sara Ström
Sara har många års erfarenhet inom hälsa, coaching, träning och rörelse. Hon är verksam som yogalärare (ERYT-200 & RYT-500) certifierad inom Viryayoga samt cert. FRC™ Mobility Specialist. Utöver det är hon även utbildad Hälsovetare (kandidat samt pågående master) samt lic. Personlig Tränare. Sara ingår i lärarteamet på Nordiska Yogainstitutet.

Om Robin Tåg
Robin är leg. fysioterapeut, cert. Viryayogalärare och cert. FRC™ Mobility Specialist. Han arbetar till stor del med aktiv rörelse som redskap i rehabiliterande och skadeförebyggande syfte, med fokus på ledhälsa samt funktionell rörlighet och styrka. Robin håller regelbundet yogaklasser och workshops i Stockholm och runt om i Sverige. Robin är en av delägarna och huvudlärarna på Nordiska yogainstitutet där han undervisar i asana, biomekanik och anatomi.

Later Event: November 6
YoDa Festival