Back to All Events

2 day Workshop @LoveYogaUmeå


  • Love Yoga Umeå 41 Skolgatan Umeå, Västerbottens län, 903 27 Sweden (map)

Bones and Gravity

Virya Yoga Workshop - Fredag kväll

 ”Cultivating awareness within the skeletal system, is a way of connecting to the natural feeling of security, clarity, grounding, and spatial form”
-    Linda Hartley

Skelettet fungerar som en inre stomme i vår kroppsliga form, medan muskler och bindvävnad ger oss elastiskt stöd. Tillsammans skapar de balansen som möjliggör att vi kan fungera och samarbeta med tyngdkraften som konstant färdas genom oss. Detta samarbete möjliggör både rörlighet och stabilitet, och tillåter oss att kunna stå på två fötter och att växa upp från marken.

Det är dock lätt hänt att tänka sig att skelettet fungerar på samma sätt som det byggnadsmaterial som formar ett hus. Men benbitarna är inte tegelstenar. De skapar tillsammans ett komplicerat och dynamiskt system av hävstänger genom vilket muskulaturen och bindväven kan agera för att konstant motverka och samarbeta med tyngdkraften. I skelettet självt finns inget naturligt upprätt eller stabilt, men tillsammans med muskler och bindvävnad skapas en hållfasthet som vi inte kunde klara oss utan. Utan ben, skulle hela systemet falla ihop likt ett tält utan pinnar.

 Under denna workshop utforskar vi hur du med hjälp av en förkroppsligande mindfullness i stillhet och rörelse kan skapa en ökad sensorisk kontakt till kroppens inre stomme. Vi utforskar hur tyngdkraften och antigravitation kan användas i yogan för att uppleva centerring och expansion, hur rörelse kan utforskas inifrån och ut samt hur vetenskapliga metoder kan integreras i syfte att främja ledhälsa och förbättra rörlighet.
 

Fluid Body

Virya Yoga Workshop - lördag kl. 9-12

”A fluid body resonates with other fluid bodies. It is the nature of fluid. You can find that being in this state, brings about a natural empathy towards others. All humans and creatures, are all modelled on the same principle”
- Ged Sumner


Våra kroppar består i genomsnitt av ca 75% vatten. Kroppen har 100 trillioner celler i ett flytande bindvärvs landskap, och varje cell består i sin tur av en flytande cytoplasma. Kroppens insida är alltså till sin natur flytande. Trots det, så kan vi många gånger uppleva vår kropp som fast och strukturell.

Under denna workshop utforskar vi hur Somatisk meditation kan skapa en sensorisk relation till kroppens naturliga ”flytande stadie”, och på vilket sätt rörelseforskning kan integreras i yogan för ge kroppens muskler och bindvävnad återfuktning, ökad glidning och elasticitet. För att uppnå det utforskar vi dynamiska förflyttningar där vi leker med kontrasterna av kontroll och momentum, mjukhet och elasticitet.

900 kronor för båda dagarna.
500 kronor för en dag.

Earlier Event: February 24
Bones & Gravity
Later Event: May 6
Fluid Body