Back to All Events

Bones & Gravity

  • Atmajyoti Yoga 20 Norrtullsgatan Stockholm, Stockholms län, 113 45 Sweden (map)

Atmajyoti Yoga
Fredag 24 februari kl. 18.00-20.30, Norrtullsgatan 20.

Skelettet fungerar som en inre stomme i vår kroppsliga form, medan muskler och bindvävnad ger oss elastiskt stöd. Tillsammans skapar de balansen som möjliggör att vi kan fungera och samarbeta med tyngdkraften som konstant färdas genom oss. Detta samarbete möjliggör både rörlighet och stabilitet, och tillåter oss att kunna stå på två fötter och att växa upp från marken.

Det är dock lätt hänt att tänka sig att skelettet fungerar på samma sätt som det byggnadsmaterial som formar ett hus. Men benbitarna är inte tegelstenar. De skapar tillsammans ett komplicerat och dynamiskt system av hävstänger genom vilket muskulaturen och bindväven kan agera för att konstant motverka och samarbeta med tyngdkraften. I skelettet självt finns inget naturligt upprätt eller stabilt, men tillsammans med muskler och bindvävnad skapas en hållfasthet som vi inte kunde klara oss utan.

Under denna workshop utforskar vi hur du med hjälp av en förkroppsligande mindfullness i stillhet och rörelse kan skapa en ökad sensorisk kontakt till kroppens inre stomme. Vi utforskar hur tyngdkraften och antigravitation kan användas i yogan för att uppleva centerring och expansion, hur rörelse kan utforskas inifrån och ut samt hur vetenskapliga metoder kan integreras i syfte att främja ledhälsa och förbättra rörlighet.

”Cultivating awareness within the skeletal system, is a way of connecting to the natural feeling of security, clarity, grounding, and spatial form”  
  Linda Hartley

Earlier Event: November 21
Explore & Control: The Spine
Later Event: March 24
2 day Workshop @LoveYogaUmeå