Back to All Events

EXPAND your yoga - FULLBOKAT


Expand

Tillit, process och ett vetenskapligt förhållningssätt till yoga och rörelse - det är vad den här helgen handlar om. Tre av branschens mest kompetenta och erfarna lärare har gått ihop och erbjuder dig att ta del i detta tvådagars event utöver det vanliga. Ett event där kunskap möter nytänkande, och där vetenskap möter praktik. 


Vem är EXPAND för: Du som på riktigt är intresserad av applicera vetenskap och teoretiska principer i din fysiska praktik utan att för den delen tappa yogans mjuka och subtila kärna. Entusiast, yogalärare eller tränare - du är välkommen.

Datum och tid: Lördag 9 mars kl 9.30-16, Söndag 10 mars kl 10-16

Lärare: Magnus Ringberg, Sara Hoy och Robin Tåg. 


Innehåll

Ökad Tillit med Robin

Oavsett hur din yogapraktik ser ut eller vilket syfte du har med din yoga, så delar troligen de flesta av oss grundintentionen att med yogan kultivera en känsla av medvetenhet i och om oss själva. I detta spår delar Robin med sig av förhållningssätt och tekniker som kan hjälpa dig att skapa en ökad medvetenhet och tillit till dig själv – i meditation och i rörelse.

  • Somatisk meditation

Meditation med sinnliga intryck, andningen och fantasin som stöd i syfte att skapa ökad känsla av inre trygghet och därmed upplevelsen av att inte bara uppmärksamma kroppen utan att till fullo vara bosatt i den. Innehåller både teori och praktik. 

  • Integritet i rörelse

Vi ser på hur du genom att implementera några få tekniker i din yogapraktik kan lära känna din kropp och dess förmåga, och hur du på så vis kan öka den upplevda känslan av integritet och tillit till dig och din kropp i rörelse. Element vi bl.a.utforskar är medvetna repetitiva förflyttningar, tempo-variation, tyngdkraftens inverkan samt andningens vägledning i rörelse.


Förenkla Processen med Magnus 

Lär dig ge kroppen möjligheter och rörelsevariation på ett enkelt sätt. I dessa tre workshops kommer Magnus ge dig kunskap om rörelseanalys, sekvensering och rörelsekontroll. Här får du lära dig att rikta ditt fokus till det som har mest betydelse och hur du kan vidga ditt synsätt för ett programinnehåll som ger kroppen möjligheter och rörelsevariation.

  • Rörelseanalys

Hur kan du lära dig att analysera en yogarörelse? Vad är det egentligen som händer i kroppen? Genom steg för steg får du lära dig enkel analys för att på så vis skapa förståelse som hjälper dig i utförande. 

  • Stående sekvenser

Den mest funktionella ställningen är vårt stående och förändringen från den. I denna sekvens får du testa att göra enbart olika stående ställningar och lära dig att förflytta tyngdpunkt och expandera ditt utrymme. Perfekt för att kunna integrera i din självpraktik eller när du har mindre bra golv att jobba på/utan matta etc. Praktik 

Ett Vetenskapligt Perspektiv med Sara

Vi människor är evolutionärt skapta för rörelse och vila, här får du veta hur. Du får konkret veta vad, varför och hur kroppen fungerar i relation till din yogapraktik, vad "yogaforskning" faktiskt visar och inte, och hur du kan applicera det användbara i en fysisk och mental praktik.

  • Sensorik & Motorik 

När du gör saker med din kropp tar alla dina kroppsdelar och organ upp information som i sin tur kommer påverka vad den blir bra på, och inte bra på. Genom dina sinnen och dess receptorer runt om i din kropp kan du programmera den till en ökad nivå av kapacitet, som i praktiken kan mätas i ökad kroppskontroll, rörlighet och styrka samt mindre smärta. Här botaniserar vi i nervsystemets roll, och i hur vi kan använda den kropp vi fått på ett stärkande och medvetet sätt. 

  • Ryggradens rörelser 

Ska vi böja eller sträcka på ryggraden? Vem har rätt i dessa långdragna diskussioner yogans värld ägnat sig åt i åratal. Låt oss trassla ur nystanet av argument och titta på ryggraden utifrån ett anatomiskt, fysiologiskt och biomekaniskt perspektiv för att kunna få praktiska verktyg att använda på yogamattan. Allt för en stark och fungerande rygg. 


VARMT VÄLKOMMEN!

Vårt mantra 

Explore. Utforska nya sätt av rörelse för variation, fördjupning, och förnyelse. 

Empower. Låt yogans verktyg stärka din kropp och din relation till den. 

Experience. Utveckla din upplevelse, praktik och förmågan att skapa hållbara vanor.


Expand your yoga, 9-10/3 i Stockholm, är fullbokat sedan länge. Vi är så glada över ert stora intresses att delta. Är du sugen att stå på en reservlista? Skicka ett mejl till info@robintag.com.